Zájem o vzdělávání dětí v domácím prostředí roste. Potvrzují to zkušenosti základní školy v Chřibské

26. srpen 2021 15:10

V základní škole v Chřibské na Děčínsku měli 26. srpna sraz rodiče s dětmi na individuálním vzdělávacím plánu. Ty nechodí do školy, ale učí se doma se svými rodiči, nebo docházejí do různých skupin.

„Kdo bude chtít, tak ten tu po podepsání a píchnutí vlaječky zůstává,“ přivítal zhruba 200 lidí na zahradě chřibské základní školy ředitel Petr Hloušek.

Rodiče s dětmi začali zapichovat barevné vlaječky do mapy České republiky, označovali místa, odkud do Chřibské přijeli. Díky vlaječkám si pak mohli rodiče na mapě najít nejbližší domškolácké rodiny a společně si při vzdělávání svých dětí pomoci.

„Ten zájem je oproti minulým rokům podstatně vyšší, je to právě v souvislosti s tím vzděláváním v období lockdownu,“ konstatuje Petr Holoušek.

Nové i stávající domškolácké rodiny sezval na hromadnou akci, aby se seznámili a dozvěděli se, co od nich škola očekává, a co naopak mohou očekávat od své kmenové školy.

Základní škola Chřibská je kmenovou školou pro minimálně 150 dětí na individuálním vzdělávacím programu. Těch v celém Česku ministerstvo školství eviduje v současném školním roce přes 4 500. V roce 2018 jich bylo zhruba 3 200.

Spustit audio

Související