Z historické části Litoměřic by měla zmizet nevzhledná reklama

7. leden 2020 09:34

Litoměřice chtějí z historického centra města vytěsnit agresivní a nevhodnou reklamu. Zastupitelé proto schválili nové zásady reklamy a označování provozoven.

A nejde o nařízení pro podnikatele. Město jim chce doporučit a poradit, jak živnost nebo obchod v městské památkové rezervaci prezentovat.

Podle Evy Břeňové z městského úřadu cílí nová pravidla především na takzvaná „áčka“. Tedy poutače před obchody. „Historické jádro města je, stejně jako je tomu v jiných městech, sem tam zaplaveno reklamou, která není úplně v souladu s tím, v jak významné části města se nachází,“ vysvětluje Břeňová.

Město má pro letošní rok připraveno 100 tisíc korun, kterými chce podpořit podnikatele, kteří si označení obchodu nebo provozovny změní. Využít k tomu mohou i nový vizuální styl města.

„Od 1. ledna 2020 vstupuje v Litoměřicích v platnost nový grafický vizuál města, a to jak směrem k obyvatelům, tak i směrem k návštěvníkům. Bylo by pěkné, kdybychom dosáhli stavu, že právě tento vizuál bude uplatňován i podnikateli, majícími své provozovny v historickém jádru města,“ shrnula Břeňová.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související