Wachwitz – pastva pro všechny smysly

9. květen 2012

Jestli hledáte místo, kde by si odpočinuly vaše nervy, a duše pookřála, vydejte se do drážďanské čtvrti Wachwitz. Mají tu obrovský rododendronový park, kde právě v těchto dnech rozkvétá na tisícovku keřů asi dvou stovek odrůd této rostliny. K vidění jsou tu doslovy miliony květů všech představitelných barev, velikostí a tvarů.

Zahrada byla otevřena v roce 1972 a je prací několika zahradnických odborníků. Čtvrť Wachwitz, kde leží, najdete na labském nábřeží na východním okraji Drážďan. Jde o jednu z nejkrásnějších částí saské metropole: honosné vily v zahradách, zámečky někdejších drážďanských tovární, půvabný most Blaue Wunder - Modrý zázrak a samozřejmě spousta lákavých zahradních restaurací.

Most Blaue Wunder

Rododendronový park je tedy místní třešničkou na dortu. Přesto, že mezi zahradníky je park dobře známý, turistovi se špatně hledá. Leží sice jen pár desítek metrů od hlavní komunikace, která čtvrtí vede, ale nejsou tu žádné cedule a tak se bez mapy neobejdete. Adresa parku je Josef-Hegenbarth-Weg 10 Wachwitz.

Ochutnávku toho co můžete v parku vidět naleznete například ZDE.


Zvětšit mapu
Spustit audio