Vylepšené topinky
Suroviny: 150g šunky, 150g eidamu, 4 vejce, 4 stroužky česneku (může být i česneková pasta), olej, pepř, sůl, podle chuti trochu grilovaní koření, starší chleba.
Postup: Šunku nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme, přidáme vejce, česnek podle toho jak kdo má rád a dochutíme kořením.Důkladně smícháme.Chleba nebo můžeme použít i plátky veky z jedné strany natřeme připravenou směsí a tou stranou dáme opékat na rozpálený olej. Když jde chleba po pánvi posunout tak opatrně obrátíme a opečeme i z druhé strany.Potom je vyndáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.