Vrtulky s perníkem

Děti to milují a dospělí nepohrdnou...

Ingredience
  • těstoviny – vrtulky nebo kolínka, mašličky...
  • perník na strouhání
  • máslo
  • cukr
  • sůl

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a hned v hrnci přidáme kousek másla a promícháme, aby se neslepovaly.
  2. Na talíři jednotlivé porce posypeme strouhaným perníkem, přelijeme rozpuštěným máslem, případně ještě pocukrujeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.