Vrtulky s perníkem
Děti to milují a dospělí nepohrdnou...
Ingredience
- těstoviny – vrtulky nebo kolínka, mašličky...
- perník na strouhání
- máslo
- cukr
- sůl
Postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a hned v hrnci přidáme kousek másla a promícháme, aby se neslepovaly.
- Na talíři jednotlivé porce posypeme strouhaným perníkem, přelijeme rozpuštěným máslem, případně ještě pocukrujeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.