„Volák“ s čočkou nebo zeleninou

Suroviny: Vajíčka, čočka nebo mražená zelenina a brambory, sůl, trochu tuku.

Postup: Ráno namočíme čočku, odpoledne dáme vařit a mezitím usmažíme volská oka – voláky. Čočku osolíme až po uvaření, podle chuti můžeme zakápnout octem a přidat syrovou nakrájenou cibuli. Nebo uvaříme brambory, na másle udusíme zeleninu a usmažíme volská oka.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER A IVA ŠPRTOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.