„Volák“ s čočkou nebo zeleninou
Suroviny: Vajíčka, čočka nebo mražená zelenina a brambory, sůl, trochu tuku.
Postup: Ráno namočíme čočku, odpoledne dáme vařit a mezitím usmažíme volská oka – voláky. Čočku osolíme až po uvaření, podle chuti můžeme zakápnout octem a přidat syrovou nakrájenou cibuli. Nebo uvaříme brambory, na másle udusíme zeleninu a usmažíme volská oka.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER A IVA ŠPRTOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.