Vlaky mezi Louny a Lovosicemi budou jezdit rychleji. Modernizace trati za víc než miliardu korun začala

13. červen 2018 10:05

Cestování vlakem mezi Lovosicemi na Litoměřicku a Louny bude od příštího roku rychlejší. Správa železniční dopravní cesty totiž investuje víc než miliardu korun do modernizace železnice mezi oběma městy.

V současné době můžou vlaky po železnici mezi oběma městy jezdit maximálně 60kilometrovou rychlostí. Po úpravách se jejich rychlost zvedne až na 100 kilometrů v hodině – díky tomu se zkrátí cestování mezi oběma městy.

V současné době trvá cesta 76 minut, po modernizaci to bude zhruba 50 minut. Cestující se také dočkají nových spěšných vlaků z Loun do Ústí nad Labem.

Železničáři na trati plánují také úpravu některých nádraží. Například v Čížkovicích a Libochovicích na Litoměřicku budou nová bezbariérová nástupiště. Stanice Koštice nad Ohří na Lounsku se změní na zastávku. V plánu jsou také opravy zastávek Pátek, Křesín, Dubany a Libochovice město.

Všechna nádraží dostanou nové přístřešky, osvětlení, staniční rozhlas, a také informační systém pro nevidomé.

Kvůli stavebním pracím musí už teď cestující počítat s komplikacemi. Aktuálně platí výluka mezi Lovosicemi a Libochovicemi, která je naplánovaná až do října a další omezení provozu budou následovat. Trať má být kompletně hotová příští rok v srpnu.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související