Vepřový kebab s jablky

Suroviny: 500 g libového vepřového (kýta), 2 jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 citrón, 2 lžičky dijónské hořčice, 3 lžíci hořčice se semínky, 2 lžíce jablečné nebo pomerančové šťávy, 2 lžíce rostlinného oleje. Na hořčičnou omáčku: 1 lžíce hořčice se semínky, 1 lžička dijónské hořčice, 6 lžic nízkotučné smetany.

Postup: Maso pokrájíme na kousky a položíme stranou, rozpůlíme oloupaná jablka, vykrojíme jádřince a pokrájíme na silnější klínky. Kousky jablek namočíme do citrónové šťávy, aby nezhnědla. Na čtyři kovové nebo předem namočené dřevěné (bambusové) grilovací jehly střídavě napichujeme kousky vepřového masa, jablka, a citrónové plátky. Pečeme na grilu nad dřevěným uhlím asi 10 - 15 minut za stálého obracení a potírání marinádou.
Příprava marinády k potírání: Smícháme oba druhy hořčice, přidáme šťávu z ovoce a potřeme připravené kebaby. Hotové kebaby položíme na talíře a přelijeme hořčicovou omáčkou.
Příprava hořčičné omáčky: Smícháme oba druhy hořčice a přimícháme smetanu. Necháme stát v chladu dokud nepotřebujeme při podávání.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.