Vepřové závitky Reichenberg
Tip na nedělní oběd...tým Jana Pivody
Suroviny a postup: D300 g vepřových plátků, 200 g anglické slaniny nakrájené, 3 druhy sýra (eidam, niva, hermelín po 150 g), 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, grilovací koření, čerstvé bylinky (petržel, pažitka) a potravinářská režná nit, tuk na orestování, vařené brambory jako příloha. Postup: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Položíme na ně plátky slaniny, proužky sýrů, nakrájenou cibuli a sekané bylinky. Pak plátky zabalíme a důkladně převážeme režnou nití. Závitky zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi na oleji a pak dáme do předehřáté trouby (180 stupňů) péci - asi 20 minut a průběžně podléváme. Brambory pak přelijeme výpekem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TÝM JANA PIVODY!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.