Vepřové šalvějové medailonky
Když zvolíte místo vepřového maso telecí, postup je stejný a vaše chuťové buňky to poznají – ovšem peněženka to pozná taky.
Suroviny:
4 plátky vepřové kýty
4 plátky šunky
lístky šalvěje
1 lžíce másla
1 cibule
sůl
pepř
sklenka bílého vína
Postup:
1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a na každý plátek položíme šunku, lístek šalvěje, přeložíme na půl a sepneme párátkem. Můžeme použít i šalvěj sušenou, ale čerstvá je lepší.
2. Na rozpuštěném másle opečeme maso z obou stran, pak přidáme kolečka cibule, krátce osmahneme, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny. Podle potřeby podléváme horkou vodou.
3. Podáváme s rýží, nebo bramborem. Doplníme zeleninový salát podle vlastní chuti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.