Vepřové na jablkách s kuskusem

Jako přílohu můžete volit i rýži nebo brambory, ale kuskus tomu sluší!

Suroviny:

4 plátky krkovičky

2 jablka, raději kyselejší

1 cibule

pepř

sůl

1-2 lžíce čerstvého sýra typu lučina

2 lžíce sádla nebo oleje

kuskus

Postup:

  1. Plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém tuku společně s nakrájenou cibulí.
  2. Podlijeme vodou a dusíme. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypekla.
  3. Po 30 minutách přidáme osminky jablek, kterým vykrojíme jaderník, slupky můžeme nechat.
  4. V závěru přidáme 1-2 lžíce sýra typu lučina, promícháme.
  5. Připravíme kuskus podle návodu. (Stačí vysypat šálek kuskusu do dvojnásobného množství vařící osolené vody s pár kapkami oleje, přiklopit, vypnout oheň a nechat nabobtnat. Po pár minutách je hotovo, jen nakypříme vidličkou.)