Vepřové na brusinkách
A nemusíte na brusinky do lesa, poslouží nám sušené.
Suroviny:
4 kotlety
2 lžíce sádla
hrst sušených brusinek
nové koření
celý i mletý pepř
jalovec
sůl
vývar
malá sklenka červeného vína
Postup:
1. Kosti z kotlety odřízneme a připravíme z nich vývar.
2. Brusinky namočíme do trochy červeného vína.
3. Plátky masa naklepeme, nařízneme okraje, mírně osolíme a opepříme. Na rozehřátém sádle z obou stran opečeme.
4. Trochu podlijeme vývarem, přidáme koření – celý pepř, nové koření, jalovec a přidáme brusinky i s vínem. Dusíme do měkka.
5. Podáváme s karlovarským knedlíkem nebo s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.