Vepřové maso "MORAVANKA"
Něco pro milovníky pikantností...
Suroviny a pracovní postup: Na 10 plátků masa potřebujeme 3 skleničky Moravanky. Maso naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a pak teprve v rozšlehaných vejcích. Plátky hned opékáme na rozehřátém oleji po obou stranách. Osmažené je klademe na pekáč, nakonec zalijeme Moravankou i s nálevem a pečeme v troubě asi půl hodiny. Hranolky, krokety nebo jen vařené brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU VĚRA BERNTOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.