Vepřové karbanátky
Chutnají teplé i za studena.
Ingredience
- 500 g vepřového masa – např. plecko a kousek bůčku
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- asi 2 hrstky strouhanky
- pár lžic mléka
- sůl, majoránka, mletý pepř
- hladká mouka na obalení a tuk na smažení
Postup:
- Maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, nakrájenou cibuli, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře propracujeme. Nejsme-li si jisti chutí, malý kousek hmoty osmažíme, ochutnáme a podle toho dokořeníme.
- Z hmoty tvoříme karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
- Podáváme s bramborovou kaší, kterou omastíme buď tukem ze smažení, nebo čerstvým máslem. Doplníme sterilovanou okurkou nebo salátem z čerstvé zeleniny.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.