Vepřové karbanátky
Chutnají teplé i za studena.
Ingredience
- 500 g vepřového masa – např. plecko a kousek bůčku
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- asi 2 hrstky strouhanky
- pár lžic mléka
- sůl, majoránka, mletý pepř
- hladká mouka na obalení a tuk na smažení
Postup:
- Maso umeleme, přidáme vejce, strouhanku zvlhčenou mlékem, nakrájenou cibuli, utřený česnek, osolíme, okořeníme a dobře propracujeme. Nejsme-li si jisti chutí, malý kousek hmoty osmažíme, ochutnáme a podle toho dokořeníme.
- Z hmoty tvoříme karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém tuku smažíme po obou stranách.
- Podáváme s bramborovou kaší, kterou omastíme buď tukem ze smažení, nebo čerstvým máslem. Doplníme sterilovanou okurkou nebo salátem z čerstvé zeleniny.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.