Vepřová pečeně špikovaná
Jestliže špekem špikujeme, pak také párkem párkujeme?
Ingredience
- 500 g vepřové pečeně
- 1 párek
- 1 cibule
- sůl
- kmín
Postup:
- Maso propíchneme dlouhým úzkým nožem a do otvoru vsuneme párek. Pokud je maso větší, uděláme to dvakrát a pokud kousek párku zbude, nakrájíme ho a přidáme k pečení.
- Maso osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli a trochu podlijeme.
- Nejdřív pečeme zprudka a po 15 minutách oheň stáhneme a dopečeme do měkka.
- Podáváme se špenátem a žemlovými knedlíky, maso nakrájíme na plátky a knedlíky přelijeme výpekem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka