Vepřová pečeně špikovaná

Jestliže špekem špikujeme, pak také párkem párkujeme?

Ingredience
  • 500 g vepřové pečeně
  • 1 párek
  • 1 cibule
  • sůl
  • kmín

Postup:

  1. Maso propíchneme dlouhým úzkým nožem a do otvoru vsuneme párek. Pokud je maso větší, uděláme to dvakrát a pokud kousek párku zbude, nakrájíme ho a přidáme k pečení.
  2. Maso osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli a trochu podlijeme.
  3. Nejdřív pečeme zprudka a po 15 minutách oheň stáhneme a dopečeme do měkka.
  4. Podáváme se špenátem a žemlovými knedlíky, maso nakrájíme na plátky a knedlíky přelijeme výpekem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.