Vepřová pečeně špikovaná
Jestliže špekem špikujeme, pak také párkem párkujeme?
Ingredience
- 500 g vepřové pečeně
- 1 párek
- 1 cibule
- sůl
- kmín
Postup:
- Maso propíchneme dlouhým úzkým nožem a do otvoru vsuneme párek. Pokud je maso větší, uděláme to dvakrát a pokud kousek párku zbude, nakrájíme ho a přidáme k pečení.
- Maso osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli a trochu podlijeme.
- Nejdřív pečeme zprudka a po 15 minutách oheň stáhneme a dopečeme do měkka.
- Podáváme se špenátem a žemlovými knedlíky, maso nakrájíme na plátky a knedlíky přelijeme výpekem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.