Vepřová pečeně s česnekem
Česnekem byste rozhodně neměli šetřit!
Ingredience
- vepřová pečeně vcelku
- sůl
- pepř
- česnek
- případně trochu sádla
Postup:
- Vepřovou pečeni nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme.
- Osolíme a opepříme na povrchu i v zářezech.
- Do zářezů vetřeme utřený nebo prolisovaný česnek, špejlí nebo grilovací jehlou propíchneme, aby zářezy držely pohromadě.
- Dáme do pekáčku s kouskem sádla, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Související
-
Vepřová pečeně na ajvaru
Ajvar je obvykle pasta z pečených paprik, někdy s přídavkem pečeného lilku, česneku a chilli.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.