Vepřová pečeně s česnekem

Česnekem byste rozhodně neměli šetřit!

Ingredience
  • vepřová pečeně vcelku
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • případně trochu sádla

Postup:

  1. Vepřovou pečeni nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme.
  2. Osolíme a opepříme na povrchu i v zářezech.
  3. Do zářezů vetřeme utřený nebo prolisovaný česnek, špejlí nebo grilovací jehlou propíchneme, aby zářezy držely pohromadě.
  4. Dáme do pekáčku s kouskem sádla, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.