Vepřová pečeně s česnekem
Česnekem byste rozhodně neměli šetřit!
Ingredience
- vepřová pečeně vcelku
- sůl
- pepř
- česnek
- případně trochu sádla
Postup:
- Vepřovou pečeni nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme.
- Osolíme a opepříme na povrchu i v zářezech.
- Do zářezů vetřeme utřený nebo prolisovaný česnek, špejlí nebo grilovací jehlou propíchneme, aby zářezy držely pohromadě.
- Dáme do pekáčku s kouskem sádla, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.