Vepřová pečeně s česnekem
Česnekem byste rozhodně neměli šetřit!
Ingredience
- vepřová pečeně vcelku
- sůl
- pepř
- česnek
- případně trochu sádla
Postup:
- Vepřovou pečeni nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme.
- Osolíme a opepříme na povrchu i v zářezech.
- Do zářezů vetřeme utřený nebo prolisovaný česnek, špejlí nebo grilovací jehlou propíchneme, aby zářezy držely pohromadě.
- Dáme do pekáčku s kouskem sádla, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.