Vepřová pečeně s česnekem

Česnekem byste rozhodně neměli šetřit!

Ingredience
  • vepřová pečeně vcelku
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • případně trochu sádla

Postup:

  1. Vepřovou pečeni nakrojíme na plátky, ale nedokrojíme.
  2. Osolíme a opepříme na povrchu i v zářezech.
  3. Do zářezů vetřeme utřený nebo prolisovaný česnek, špejlí nebo grilovací jehlou propíchneme, aby zářezy držely pohromadě.
  4. Dáme do pekáčku s kouskem sádla, mírně podlijeme a pečeme do měkka.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.