Velká voda komplikuje dopravu v Děčíně. Na omezení se musí připravit i řidiči v Ústí nad Labem

15. září 2024 15:43

Na dolním toku Labe řeka stále stoupá. Podle dat Českého hydrometeorologického ústavu platí třetí stupeň povodňové aktivity na Labi v Litoměřicích, Děčíně i v Ústí nad Labem. Právě v krajském městě se zřejmě ještě v neděli uzavře důležitá křižovatka pod Mariánskou skálou.

Křižovatku pod Mariánskou skálou mohou už teď řidiči projíždět směrem do a z města jen jedním pruhem. Silnici totiž zhruba ze dvou třetin uzavřela mobilní protipovodňová stěna.

Ředitelství silnic a dálnic už také avizovalo, že zřejmě ještě během neděle řízeně zaplaví protipovodňovou vanu pod Benešovým mostem. Hladina Labe má totiž přesáhnout výšku, na kterou je vana postavena – 740 centimetrů.

Křižovatku pod Mariánskou skálou mohou už teď řidiči projíždět směrem do a z města jen jedním pruhem

Stále také hrozí, že se uzavře i křižovatka pod Mariánskou skálou. Řidiči by pak museli jezdit objížďkou přes Krásné Březno a Výstupní ulicí.

Podle ústeckého dopravního podniku se v případě uzavření této křižovatky přesměrují autobusové i trolejbusové linky ze Střekova a dalších částí města za Mariánským mostem do Krásného Března, odkud pak na ně budou navazovat spoje dál do města.

Jaká další opatření začnou v krajském městě platit, to oznámí zástupci města po zasedání povodňové komise. Už teď je ale jasné, že řidiči musí v Ústí nad Labem počítat v dalších dnech s dopravními komplikacemi. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by totiž řeka Labe měla v Ústí nad Labem stoupat minimálně do středy 18. zaří.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související