Vedení nemocnice v Bílině zůstává beze změn. S jednatelkou nemocnice se na tom dohodli zástupci města

18. březen 2021 08:28

Vedení města a Hornické nemocnice v Bílině na Teplicku společně nastavila lepší systém spolupráce v reakci na žádost jednatelky nemocnice, která žádala o své odvolání. K tomu nakonec po dohodě nedošlo.

Personál nemocnice s poliklinikou je během epidemie pod velkým tlakem a žádal o jasnou podporu města. Tu mu také valná hromada nemocnice vyjádřila.

„Je to jednoznačné uklidnění, určitě. V takhle stresující době, kterou covid přináší, jsme jedině rádi, že takové uklidnění slyšíme,“ shrnuje za personál bílinské nemocnice vrchní sestra Ivana Procházková.

„Co jsem potkávala lidi na chodbě, tak mají veskrze radost, že tam ta vůle domlouvat se je, nicméně všichni očekávají, tak jako já, jestli ty kroky budou opravdu naplněné – že se zeptají, jak nám je a kdy potřebujeme pomoci,“ dodává jednatelka nemocnice Andrea Abigail Nováková.

Podle vedení města byl jen problémem v komunikaci

Vedení nemocnice a zástupci města si na valné hromadě objasnili své postoje a nastavili lepší systém vzájemné komunikace.

„Já si potřebuji prosadit to, co je důležité tady pro 200 zaměstnanců, pro 100 pacientů a pro spádovou oblast, o kterou se staráme – to je 25 tisíc lidí,“ vysvětluje Nováková a přidává i konkrétní argument: „Loni jsem 3. července předkládala žádost o projednání a odprezentování analýzy rozšíření kapacity HNsP a dodnes to nebylo odprezentováno.“

Vedení města s podporou nemocnice i nadále počítá.

„Domníváme se, že chyba byla v komunikaci na obou stranách. Nechtěla bych tady hledat viníky, protože si myslím, že to mi nepřísluší,“ shrnuje starostka města, Zuzana Schwarz Bařtipánová z hnutí ANO. Mluví přitom i za valnou hromadu bílinské nemocnice.

„Žádné personální změny se nechystají, nikdo z členů valné hromady nenavrhl odvolání paní jednatelky. Nikdy ani toto nebylo na pořadu dne valné hromady, čímž jsme vlastně vyjádřili podporu paní jednatelce v její další práci a rozvoji nemocnice,“ doplnila bílinská starostka.

Podle ní nemocniční služby zhruba za měsíc rozšíří nový stomatolog, kterému město zajistilo byt. Přibyde taky nové parkoviště pro třicítku aut v areálu nemocnice.

Spustit audio

Související