Ve finále soutěže Živnostník roku 2022 reprezentuje Ústecký kraj majitelka Levandulové zahrady Klapý

15. listopad 2022

Úspěšné podnikání může ctít ducha místa a být založené na hezkých vztazích v rámci rodiny. Svědčí o tom Levandulová zahrada Klapý – její majitelka, Simona Görtlerová za své podnikání obdržela titul Živnostnice roku Ústeckého kraje pro rok 2022.

„16 let jsem tady bydlela s mou babičkou na statku. Než zemřela, tak mi pozemek odkázala – v té době jsem se rozešla se svým mužem a zůstala jsem sama se svou rodinou, takže jsme neměli tu mužskou sílu, která by se o ty polnosti starala. Takže jsem hledala něco, co nebude vyžadovat tu sílu a techniku,“ vzpomíná na začátky Levandulové zahrady Klapý její majitelka Simona Görtlerová.

Kousek po kousku pak začala s budováním levandulových políček a po zhruba pěti letech, kdy začaly levandule kvést, se rozhodla společně se svou sestrou pozvat do zahrady přes Facebook první návštěvníky.

„Otevřeli jsme to jen na jeden víkend, daly jsme si sem jen stoleček s limonádou, ale přišlo tolik lidí, a pak nám také mnoho lidí volalo, že to také chtějí vidět, že další rok už jsme otevřely dva víkendy, pak měsíc a letos už máme otevřeno nepřetržitě,“ popisuje Simona Görtleroví.

A jak to bylo dál? Co všechno lidé mohu v Levandulové zahradě Klapý najít a co si tam mohou pořídit? Poslechněte si celý rozhovor s ní z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio