Vánoční program v televizi

15. prosinec 2011

I když by to tak být nemělo, většina z nás má spojený Štědrý den se sledováním televizní obrazovky. Vánoční atmosféru si bez pohádek prostě nedokážeme představit. Co nás letos 24. prosince čeká?

I letos se můžeme od brzkého rána až do večera těšit na festival těch nejpopulárnější českých pohádek. Jak už bývá zvykem, Česká televize k těm tradičním přidá večer i jednu zbrusu novou.

Nova startuje v sedm hodin a čtyřicet pět minut Princeznou ze mlejna 2.a pokračuje Chobotnicemi z druhého patra a Třetím princem.

Jestli budete chtít ještě dopoledne vidět ale přeci jen něco novějšího, zkuste na ČT1 od půl jedenácté americkou sváteční komedii Vánoční skřítek.

Prima nabídne animovaný rodinný film Mravenčí polepšovna, který začíná v deset hodin.

Nova zůstane věrná klasice i přes poledne. Dvacet minut před obědem začnou Krakonoš a Lyžníci, následovat bude Princ a večernice, Honza málem Králem a Pyšná princezna.

I první program České televize nabídne po poledni hlavně pohádky. Už dvaapadesát let starý film Dařbuján a Pandrhola vystřídá o dost mladší Peklo s princeznou z předminulého roku s Terezou Voříškovou a Jirkou Mádlem. Do večera na jedničce uvidíte ještě komedii Lotrando a Zubejda, a Princeznu se zlatou hvězdou.

Přestože Nova nabídne na Štědrý večer ve dvacet hodin Tři oříšky pro popelku, hodně z nás si určitě nenechá ujít novou výpravnou pohádku, kde nebude chybět krásná princezna, zlý drak a nějaký ten zázrak - Micimutr. Film který teprve před měsícem vstoupil do kin uvede v devatenáct hodin první program.

Jestli vám v té pohádkové nabídce chybělo třeba Z obušku pytle ven nebo Byl jednou jeden král, přepněte po osmnácté hodině 24. prosince na Primu.

Až děti znavené rozbalováním dárků ulehnou, možná zbude čas i na nějakou tu pohádku pro dospělé. Na jedničce chvílí před půl desátou začnou Pelíšky, na Nově ve stejný čas americká hudební komedie Hudbu složil, slova napsal a Prima nás rozbrečí romantickou klasikou Pretty Woman.

autor: Milan Král
Spustit audio