Valašská lepiduša
Suroviny: 1 kg brambor, 300 g hrubé mouky, 150g švestkových povidel , 100g moučkového cukru, 100g másla , 100g mletého máku.
Postup: Očištěné brambory uvaříme v osolené vodě. Asi tak 5 minut před tím než budou brambory uvařené přidáme hrubou mouku a dobře promícháme a přiklopíme pokličkou. Po 5 minutách, kdy už jsou brambory uvařené vše rozšťoucháme do hladké kaše. Každému na talíř dáme asi naběračku bramborové kaše, polijeme trochou rozpuštěného másla a potřeme povidly. Na to dáme další vrstvu brambor a tu posypeme smíchaným mákem s cukrem a opět polijeme trochou másla.
DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka