Václav Upír Krejčí: Japonsko a japonská kuchyně
14. srpen 2013
Jedním z kmotrů Velké japonské kuchařky Tomia Okamury a jeho bývalé ženy Mie je známý mim Václav Upír Krejčí. Málokdo o něm ví, že je znalcem japonské kultury a několik let dokonce v Japonsku žil.
Za dva roky života v Japonsku poznal tamní zvyky a zamiloval si také japonskou kuchyni - i když sám přiznává, že zrovna tofu moc nemusí. Co by ale do Čech rozhodně zavedl, jsou restaurace, nabízející k jídlu i „šlofík“...
I jeho ale Japonsko dokázalo zaskočit. Poslouchejte!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.