V Mostě otevřeli nové očkovací centrum v hotelu Cascade. V teplickém OC Fontána je dnes naposledy možné nechat se očkovat proti koronaviru

25. leden 2022 10:33

V obchodním centru Fontána v Teplicích je v úterý 25. ledna naposledy možné nechat se očkovat proti koronaviru. Očkovací místo určené lidem bez předchozí registrace končí pro malý zájem. V Teplicích zůstane v provozu očkovací centrum v nemocnici, kde bude možné od středy 26. ledna dostat očkování proti covidu-19 i bez registrace.

Nové očkovací místo v Mostě je v hotelu Cascade. Podle primátora Mostu Jana Paparegy (ProMOst) je hotel v lednu pro hosty zavřený. Nabídku na zřízení očkovacího místa dostalo město od soukromé společnosti, která už provozuje očkovací místa v Libereckém kraji.

Most na nabídku kývnul podle Paparegy hlavně proto, že si lidé mosteckému magistrátu stěžovali na místo, které pro očkování vyhrazené v mostecké nemocnici. Šlo prý o to, že místo je malé, úzké a kolem lidí čekajících na vakcínu procházejí nemocní lidé na vyšetření do nemocnice.

Soukromý provozovatel očkovacího centra podle primátora Mostu neplatí žádný hotelu nájem, hradí jen energie. Jde prý o službu veřejnosti, které už ale využili i zaměstnanci magistrátu a jejich rodiny. 

Mluvčí společnosti Krajská zdravotní Jana Mrákotová s tvrzením mosteckého primátora nesouhlasí. Podle ní očkovací místo v mostecké nemocnici funguje stejně, jako jiná očkovací místa Krajské zdravotní, tedy podle daných možností a k plné spokojenosti zájemců o očkování. 

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související