Zájem o očkování proti koronaviru v Ústeckém kraji klesá. Kraj uvažuje o zavření očkovacího místa v teplickém OC Fontána

20. leden 2022 13:16

V Ústeckém kraji pomalu klesá zájem o očkování proti koronaviru. Vyplývá to z dat krajského koordinátora pro očkování. Většinu tvoří lidé, kteří přijdou pro posilující dávku vakcíny. I kvůli tomu kraj začal s úpravou provozní doby očkovacích center a uvažuje také o uzavření tzv. walk-in očkovacího místa v teplickém Obchodním centru Fontána.

„Postupně vlastně nikoli omezuje, ale upravuje tu očkovací a provozní dobu tak, aby tam ti zdravotníci nemuseli čekat na to, zda někdo přijde. To znamená, ty plánované rezervace a registrace na konkrétní termíny se v podstatě zkracují třeba jenom na dopoledne. Začínáme vynechávat postupně i některé víkendové dny a reagujeme na tu aktuální situaci,“ vysvětlil krajský koordinátor pro očkování Petr Severa s tím, že provozní dobu upravilo například očkovací centrum v Děčíně.

I kvůli malému vytížení uvažuje kraj o uzavření očkovacího místa v teplickém obchodním centru Fontána.

V regionu také klesá počet registrovaných k očkování, říká krajský koordinátor pro očkování Petr Severa: „Ty rezervace nám v podstatě skokově klesly za posledních sedm dní na polovinu a denně se nám registruje necelých 900 lidí. Z toho přibližně stovka jde pouze na první dávky a těch 700, 800 je na dávky posilující.“

Pokles podaných vakcín pak krajský koordinátor pro očkování eviduje také u dětí a mladistvých. Ukončené očkování proti koronaviru má v Ústeckém kraji podle dat ministerstva zdravotnictví téměř 490 tisíců. Víc než 248 tisíců z nich pak dostalo už i posilující dávku očkování.

Spustit audio