V mobilní aplikaci Můj strážník najdou lidé konkrétní obecní policii po celém Česku, a to bez nedostatků linky 156

6. září 2024

Strážník z Dubí spolu se synem vytvořili mobilní aplikaci Můj strážník. Ta podle polohy uživatele najde požadovanou obecní policii a umí i další věci, jako třeba lokalizovat lidi i mimo území obcí nebo poskytnout detailní informace o městských policiích po celém Česku.

Aplikace Můj strážník vznikla kvůli nedostatkům linky 156, kdy podle slov jednoho z autorů dochází velmi často k omylům při komunikaci mezi občany a strážníky.

„Zapneme aplikaci a vidíme, že jsme automaticky našli městskou policii v Dubí. Zajímavé je, že teď jsme v Novosedlicích, ale když jako turista vytočíte linku 156, nabídne vám linku v Duchcově, Dubí, Teplicích nebo Krupce, ale nezazní tam Novosedlice, takže nevíte, kam ta obec patří. To vám ta aplikace automaticky vyřeší,“ vysvětluje Ota Rössler, jeden z autorů nové aplikace.

Z aplikace se rovnou dá volat na nejbližší služebnu městské policie. „Dole je i adresa, na které se volající nachází, takže může jednoduše informovat strážníky o tom, kam mají přijet,“ vysvětluje další výhodu aplikace Rössler.

„Aplikace je navržená tak, aby byla vždy a pro všechny zdarma. Zatím si ji mohou stáhnout pouze uživatelé se systémem Android, pro uživatele iOS bychom ji rádi vydali do konce roku,“ doplňuje Jan Rössler.

Mobilní aplikace Můj strážník zvítězila v letošní ústecké soutěži startupů Startup Go Grill. Ke stažení je zdarma.

Spustit audio

Související