V Děčíně začne fungovat nové očkovací centrum. Lidé ho najdou v budově ČVUT

9. duben 2021 09:34

Ve velkém sále v budově ČVUT v Děčíně zdravotníci dokončují poslední přípravy na spuštění očkovacího centra. To se otevře v pondělí 12. dubna. O víkendu se tak uzavře dosavadní očkovací místo v děčínské nemocnici.

Pro ty, kteří na vakcinaci přijedou autem, bude na novém místě připravené parkování. Nové centrum je také bezbariérové.

„Tady jsou léky, kdyby měl pacient po tom očkování nějakou reakci, udělalo se mu nevolno,“ vybaluje sestra Martina Kronavetrová z krabic léky do jedné z improvizovaných místností očkovacího centra v budově ČVUT.

Sestry z děčínské nemocnice stěhují už druhým dnem vybavení tamního očkovacího centra v prostorách nemocnice právě sem – do velkého sálu, kam se očkování od pondělí přesune.

„Od pondělí 12. dubna, od 10 hodin, se spouští očkování tady. Bude tu vždy lékař, jedna až tři sestřičky na očkování a až osm administrativních pracovníků,“ upřesňuje vrchní sestra děčínské nemocnice Danuše Tomášková.

Očkovací centrum bude v provozu denně od 8 do 16 hodin. Město vyhradí vedle budovy ČVUT jedno parkoviště pro klienty centra.

„Jsme připraveni na to, že vymezíme místa od křižovatky 2. polské armády až po Zámecké náměstí – po květinářství,“ upřesnil náměstek primátora Martin Pošta z hnutí Volba pro Děčín.

Kvůli uzavírce jedné z okolních ulic se ale lidé dostanou k očkovacímu centru autem jen přes Masarykovo náměstí.

Spustit audio

Související