V Děčíně se v neděli soutěžilo v běhu s kočárkem

14. duben 2019 17:27

Po celé České republice dnes probíhal 8. ročník závodů kočárků v rychlé chůzi, na severu Čech třeba v Děčíně. Celkem se závodníci mohli přihlásit do pěti kategorií. Soutěžit mohly maminky s kočárkem, tátové s kočárkem, celé rodiny, které tlačí kočárek a musí ho přidržovat aspoň jednou rukou. Dále pak na trať vyjeli vozíčkáři ze Spolku Severka a závodu se mohla zúčastnit i nejrůznější odrážedla či ostatní dětské dopravní prostředky i malé holčičky se svými dětskými kočárky.

Pořadatelé závodu v Děčíně, tedy mateřské centrum Bělásek, se rozhodli pomoci spolku Severka, který sdružuje handicapované děti a jejich rodiče. Spolek Severka působí v Děčíně, Ústí nad Labem a Teplicích a organizuje především zájmové aktivity pro handicapované děti z celého Ústeckého kraje. Startovné závodů tak bylo v dobrovolné výši a celý výtěžek následně poputuje právě na podporu Spolku Severka.

Po celou dobu závodů na místě probíhala přehlídka dobrovolných hasičů, Českého červeného kříže a záchranné služby. Po skončení soutěží mohli závodníci posedět u velkého táboráku a opékat buřty.

Spustit audio