V Chomutově si můžete 9. května nechat vyšetřit podezřelé pihy bez objednání a zdarma!

9. květen 2016

Máte pihu, která se vám nelíbí a s návštěvou lékaře váháte? Dnes (9.5.) máte ideální příležitost s váháním přestat. V chomutovské nemocnici je totiž zdarma otevřená poradna na kožním oddělení.

Lékařky z kožního oddělení chomutovské nemocnice každoročně stavěly svůj vyšetřovací stan v areálu Kamencového jezera. To ale letos kvůli dohadům mezi městem a nájemcem areálu neotevře, a tak se kožařky musely spokojit s vlastní ordinací.

Kdo může do poradny přijít?

Kdokoli. Stačí mít podezřelou pihu nebo znaménko a přijít. Nepotřebujete doporučení od praktického lékaře a nemusíte být ani objednaní. Vítáni jsou úplně všichni!

Jak vyšetření zaměřené na kožní nádory vypadá?

Je to vlastně jen prohlídka. Lékaři a lékařky prohlédnou znaménka dermatoskopem a zkušeným okem vyhodnotí, zda by z nich mohl vzniknout nějaký problém. Přesto, že prevence v Chomutově probíhá pravidelně, stejně se každý rok v poradně objeví nějaký počínající melanom. Počet kožní nádorů totiž neustále stoupá.

Pacienti s nálezem, který se lékařům nelíbí, jsou odesláni k dalšímu vyšetření. Melanomy a bazocelulární karcinomy jsou dobře léčitelné ‒ zvlášť pokud jsou zachyceny včas. Poradna bude otevřená jen do 14:00, tak neváhejte a vyrazte!

Spustit audio