V České Kamenici vzniká nízkoprahový klub pro mládež. Pomůže třeba s hledáním práce

4. červen 2020

V České Kamenici bude nízkoprahový klub pro mládež. Vedení města jeho vznik podporuje. Je to vůbec poprvé, co bude v České Kamenici zařízení, které pomůže mladým lidem – třeba s hledáním práce nebo s udržením se na škole. Provozovat ho bude Charitní sdružení z Děčína, které na něj dostalo peníze z Evropského sociálního fondu.

Město dalo prostory bývalé vinárny do pořádku na vlastní náklady, aby v něm mohl nízkoprahový klub vzniknout. Zatím jsou tam holé zdi.

„Děti sem budou docházet od září. Řadu věcí si tu budou vytvářet samy – třeba malovat na zdi,“ ukazuje nezávislý starosta České Kamenice Jan Papajanovský.

Nízkoprahové centrum bude sloužit pro mladé od 15 do 26 let ze sociálně slabších vrstev. Své služby v něm budou poskytovat tři terénní pracovníci a kariérní poradce.

Cílem pracovníků zařízení bude ukázat mladým bezprizorním lidem, kterých je ve městě zhruba 40, že se při troše snahy mohou dostat tam, kam by rádi.

V těchto dnech už sociální pracovníci, kteří budou v centru působit, začínají v terénu vyhledávat svoje budoucí klienty.

Zřídit nízkoprahový klub pro mladé lidi z České Kamenice vyšlo z doporučení Agentury pro sociální začleňování.

Spustit audio

Související