Útulek fest přinesl další peníze pro opuštěná zvířata

21. červen 2015

Opět se určitě vybraly desítky tisíc korun - odhadují organizátoři benefičního festivalu ÚTULEK FEST, který se od pátku do dnešní noci (tedy ze soboty na neděli) konal u ústeckého hradu Střekov. Měl přinést peníze pro opuštěná zvířata. Hostovaly na něm téměř tři desítky skupin.

Ani proměnlivým, především chladným počasím se nenechali odradit ti, kteří se rozhodli zamířit včera večer na závěrečné koncerty Útulekfestu v Ústí nad Labem. Letos se festival, který podporuje opuštěná zvířata v útulcích, odehrával před hradem místo na nádvoří jako v minulých letech. Uvnitř se totiž sanuje skála.

„Jedná se o benefiční festival, který probíhá letos už čtrnáctým rokem a podporuje útulky na Ústecku," popisuje tuto akci moderátor Vašek Formánek.

Mají vůbec Ústečané a Ústečáci zájem přispívat a pomáhat útulkům? „Tak soudě podle návštěvnosti jednotlivých ročníků i vlastně podle té částky, která se vždy pro pejsky a kočičky vybere, když to vezmu za loňský rok, protože letošek ještě není spočítaný, tak loni jsme takto vybrali čtyřicet tisíc. Celková částka za všechny ty ročníky je téměř čtyři sta tisíc," zmiňuje se Formánek.

Fanoušci využívali stánky, když přišel déšť, ani to fanoušky některých vystupujících skupin od pódia neodradilo. Jak řekl jeden z návštěvníků, až takový problém to nebyl.

„Je tady spousta stanů a člověk z každého toho stanu vidí na kapelu, kterou chce sledovat a poslouchat," liboval si jeden z návštěvníků.

„Trošku více toho sluníčka by to chtělo, ale to pořadatelé nemohli zaručit, takže jinak by to bylo perfektní. Myslím, že je tu super atmosféra," svěřila se další návštěvnice.

Nešlo jenom o hudební festival, jako doprovodný program bylo připraveno například divadlo z Litoměřic, břišní tanečnice nebo například ohnivá show. A samozřejmě přišli mezi účastníky i psi z útulku. Právě o opuštěná zvířata tady přece šlo nejvíce. Kolik peněz se na ně vybralo, se dozvíme začátkem následujícího týdne.

autor: Martin Dušek
Spustit audio