Ústí nad Labem: záchrana sebevraha

15. listopad 2012
Neznámí hrdinové

Dnes se vydáme do ústecké městské části Krásné Březno, kde dvojice policistů absolvovala nelítostný závod s časem o záchranu muže, který chtěl skoncovat se životem.

Policisté v Krásném Březně dostali oznámení o sebevraždě. Vyrazili sebevraha zachránit, ovšem v místě, kde se měl muž nacházet, už nebydlel. Situace tak v první chvíli vypadala neskutečně beznadějně.

Potom se ale karta obrátila ve prospěch policistů. Pátrání po muži se značně urychlilo, jeden z policistů našel ve svém mobilním telefonu číslo na syna muže, kterého hledali. Policisté na nic nečekali a jeli pro syna, který je navigoval k místu, kde měl jeho otec bydlet a kde se měl podle všeho také pokusit vzít si život.

Jak se ukázalo, pán si chtěl na život sáhnout kvůli svízelné životní situaci. Ten den byl totiž propuštěn z práce. Navíc nedlouho předtím skončil vztah s jeho partnerkou.

Poté, co policisté našli byt, kde měl muž bydlet a protože nikdo neotvíral, rozhodli se policisté vstoupit do bytu násilím a doufali, že tam muž opravdu bude. Když ho v bytě našli, nejevil známky života. Na nic proto nečekali a začali s jeho oživováním a také přivolali záchranáře. Nakonec se mužova záchrana podařila.

Určitou roli v dnešním příběhu sehrály náhody, nebýt ale zkušeností a osobního nasazení policistů Jaroslavy Vrbové a Jana Stropnického mohlo vše dopadnout jinak. Díky nim tak dostal život pána z Krásného Března novou šanci a za to jim patří obrovské poděkování.

Vaše připomínky nebo náměty piště na mailovou adresu neznami.hrdinove@sever.rozhlas.cz.

autoři: bach , Jiří Zeman
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.