Krkonoše: zaklínění v havarovaném voze

21. únor 2013
Neznámí hrdinové

Neznámí hrdinové nás tentokrát zavedou do Krkonoš. Zvláště v zimě mohou být horské cesty velmi zrádné a díky neopatrnosti řidičů na nich dochází k závažným nehodám. Několik jednotek profesionálních hasičů zasahovalo u havárie nedaleko Harrachova.

Hasiči vyjeli k vážné nehodě nedaleko pily u Harrachova. Po příjezdu na místo nehody zjistili, že z havarovaného vozu potřebují vyprostit dva zranění muži. Cesta k jejich záchraně ale nebyla jednoduchá.

Život obou zaklíněných mužů byl v přímém ohrožení. Hasiče při jejich vyprošťování neúprosně tlačil čas.

Jeden muž měl mezi hromadou klád a havarovaným vozidlem zaklíněnou ruku a druhému uvízla mezi autem a náspem noha. Zasahovat musela těžká technika a i přes veškerou opatrnost bylo vyprošťování velmi bolestivé.

Díky opatrné práci obou jeřábníků se automobil podařilo zvednout zpátky na silnici. Tady už čekali hasiči s vyprošťovacím nářadím. Celé vyprošťování mělo šťastný konec - oba muži skončili v péči zdravotníků a ze svých zranění se zotavili.

autoři: bach , Jiří Zeman
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.