Ústí nad Labem opraví část Corsa v Krásném Březně – bude tam sídlit městská policie, Metropolnet i krizové centrum

6. únor 2020 14:49

Město Ústí nad Labem chce zrekonstruovat část Corsa v Krásném Březně. Jde o dvě budovy komplexu ze socialistické éry a jejich nejbližší okolí. Město už má studii, teď hledá projektanta.

Rekonstrukce budov by měla být kompletní, včetně rozvodů topení nebo vzduchotechniky.

V komplexu zůstane služebna městské policie – strážníci by navíc měli mít vnitřní střelnici a přestěhovalo by se tam i dohledové centrum nad kamerovým systémem.

Počítá se i se zachováním pobočky Severočeské vědecké knihovny a sálem pro kulturní akce. Navíc by měly vzniknout lepší prostory pro krizové centrum.

Nově by se tam měla přestěhovat také městská firma Metropolnet a ředitelství Městských služeb. Město už má zhruba za 600 tisíc korun bez DPH studie – jednak na uspořádání prostor a vnější úpravy, ale také na technologická zařízení právě pro centrálu kamerového systému nebo datové centrum Metropolnetu.

Corso Ústí nad Labem - současnost

Projekt by mělo Ústí nad Labem mít k dispozici zhruba 11 měsíců od podpisu smlouvy s vítězným projektantem – součástí zakázky je například i vyřízení stavebního povolení a autorský dozor při přestavbě. Uchazeči můžou nabídky posílat do 9. března 2020.

Radní mají na projekt připravených 10 milionů korun bez DPH, rekonstrukce samotná by podle odhadu z předběžné studie z roku 2018 měla stát zhruba 121 milionů korun bez DPH.

Vedení města chce podle náměstkyně primátora Věry Nechybové z Ústeckého fóra občanů jednat i s dalšími spoluvlastníky, aby opravili i své části komplexu.

Spustit audio

Související