Ústí nad Labem: infarkt při stěhování

6. listopad 2012
Neznámí hrdinové

Dnes se společně vydáme za mužem, který zachránil svého kolegu. Nešlo ale o žádnou maličkost. Ve hře byl kvůli infarktu lidský život. Událost se přitom stala při na první pohled normální činnosti - stěhování.

Příběh se odehrál při stěhování nábytku mezi policejním oddělením a skladem, který byl v Ústí nad Labem. Jeden z mužů, kteří nábytek stěhovali, si už od rána stěžoval na to, že mu není dobře. Nechtěl ale v práci zameškat a tak pracoval dál.

Fyzická námaha, společně s problémy se srdcem ale udělaly své. Poté co přijeli s poslední várkou nábytku a vyndávali stoly a skříňky se šuplíky, muž dostal infarkt a zkolaboval.

Většina jeho spolupracovníků byla v šoku - bylo jasné, že je zle. Jeden z nich, Antoním Bauer, ale na nic nečekal a rovnou začal muže oživovat. V resuscitaci pokračoval za asistence dispečerů na tísňové lince až do příjezdu záchranné služby.

Pan Antonín Bauer tedy díky své duchapřítomnosti svého kolegu zachránil. A za to mu patří poděkování. Navíc pyšní na něj mohou být i lidé z ústeckého Střekova, kde totiž pan Bauer působí jako dobrovolný hasič.

Vaše připomínky nebo náměty piště na mailovou adresu neznami.hrdinove@sever.rozhlas.cz.

autoři: bach , Jiří Zeman
Spustit audio