Ústecký půlmaraton zkomplikuje v sobotu dopravu v Ústí nad Labem

20. září 2019

Mattoni 1/2Marathon přiláká 21. září do Ústí nad Labem tisíce lidí. Na trasu závodu bude zakázaný vjezd, nesmí se tam ani parkovat. Centrum města bude uzavřené úplně, omezení se dotkne i spodní části Střekova a Předlic.

Uzavírky a omezení potrvají celou sobotu. Podle pořadatelů začnou první uzavírky už od 6:00, poslední omezení skončí až v 21:00.

Některé autobusové linky veřejné dopravy budou podle ústeckého dopravního podniku omezené už od 5:00.

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem 2018

Nejdelší omezení se týká oblasti kolem Mírového náměstí, kde bude start i cíl půlmaratónu. Navíc před hlavním během budou i doprovodné závody na kratších tratích.

Proto se už ráno pro dopravu uzavře celá oblast od Benešova mostu přes křižovatku Předmostí a Velkou Hradební kolem Domu kultury dál do Pařížské až za muzeum a také Panská ulicí za obchodním centrem Fórum kolem vlakového nádraží k Předmostí.

Odpoledne uzavírek přibyde

V dalších oblastech začínají uzavírky ve 13:00 – týká se to ulic směrem od centra podél Spolchemie do Předlic. Půlmaratón dál uzavře i ulici U vlečky.

Na Střekově se zákaz vjezdu týká hlavně Střekovského nábřeží a nejbližšího okolí, a to od Benešova mostu téměř po Labskou baštu, a dále Děčínské ulice směrem do Svádova.

Lidé se tam mohou dostat vrchem přes ulici Karla IV., místními částmi Kojetice a Březí anebo z druhého břehu přívozem na jízdenku MHD.

Omezení se týká i parkování

Auta mohou lidé nechat třeba v parkovacím domě pod Mariánskou skálou, v garážích pod nádražím nebo pod CPI City Centrem u Hraničáře. Dají se využít i další parkoviště v oblasti Masarykovy třídy.

K dispozici budou i místa v Obchodním centru Forum. Výjezd a vjezd tam ale nebude možný mezi 14:00 a 16:00.

Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem 2018

Další informace k dopravě si lidé můžou nají na webu dopravního podniku i na stránkách organizátora závodu – RunCzech. Ten zřídil i telefonní informační linku 800 165 102, která už funguje a v provozu bude až do sobotního večera.

Spustit audio

Související