V sobotu se autem do centra Ústí nedostanete. Běží se 1/2maraton. Jaká omezení vás čekají?

11. září 2015

Kvůli půlmaratonu bude 12. září pro automobilovou dopravu uzavřené centrum Ústí nad Labem, Benešův most i část Střekova a Předlic.

12. září od 6 do 19 hodin platí ve městě zákaz vjezdu automobilů i zákaz parkování. Kvůli závodu bude uzavřen Benešův most. Mariánský most ale fungovat bude.

Neprůjezdné budou ulice v okolí Mírového náměstí i Kostelního náměstí u OC Fórum. Do obchodního domu ale lidé mohou přijet od kruhového objezdu pod Větruší.

Uzavřené budou také ulice Brněnská (u muzea), Tovární podél Spolchemie až ke křižovatce v Předlicích, kde se odbočuje na Globus. Odpoledne se pak od 13 hodin přidá uzavírka navazující ulice Hrbovická v Předlicích a uzavřeno bude i Střekovské nábřeží kolem soudu – konkrétně ulice Děčínská a Železničářská.

Hlavní tah z Lovosic na Děčín pod Větruší podél řeky bude celý den průjezdný bez omezení.

Omezení čekají i ústeckou MHD – všechny zastávky na Mírovém náměstí jsou v sobotu zrušeny - náhradní zastávky spojů budou ve Velké hradební za Uhlozbytem.

Mapu a přesné údaje jaké linky kde v okolí centra staví najdete na dpmul.cz nebo na některém z informačních panelů - před budovou DPmUL v Revoluční ulici, na zastávkách Hraničář, Divadlo, Revoluční, Mírové náměstí, Malá Hradební a Hlavní nádraží.

Pro ty, kteří centrum Ústí nad Labem neznají a potřebují poradit funguje bezplatná informační linka 800 100 613.

autor: hau
Spustit audio