Ústecký Hraničář chystá pro rok 2017 změny

20. únor 2017

Veřejný sál Hraničář v Ústí nad Labem je postavený na práci i penězích dobrovolníků. Peníze z různých dotací, o které spolek požádal, ještě nejsou jasné. I bez nich ale chce Hraničář udržet kino pro náročného diváka, výstavy a také debaty.

Do nového roku vstupuje s několika menšími změnami. Viditelnou změnou pro návštěvníky je úprava kavárny.

„Dělá se nový bar a všechno vede k tomu, abychom ten prostor zútulnili. Převzaly ho do pronájmu dívky, které provozují BOX na nábřeží ‒ slibujeme si od toho hodně nového a svěžího. Dlouhodobý záměr je, aby se z toho stala denní kavárna a večerní bar,“ popisuje ředitel spolku Hraničář Ústí Aleš Loziak. Zatím bude mít kavárna otevřeno od 13:00, časem by ale měly být otevřená už od 10:00.

Hraničář bude dál nabízet rozmanité akce ‒ jen jich bude o něco méně

„Loni a předloni těch akcí bylo zhruba 21 až 22 v měsíci. Zjistili jsme, že je to lidsky a energeticky hodně náročné, proto jsme se rozhodli jich dělat o něco méně, ale zato ještě kvalitnějších. Chtěli bychom jich dělat za měsíc tak 18,“ nastiňuje směřování Hraničáře Aleš Loziak.

Ideální rozpočet je necelých pět a půl milionu korun. Ale až zhruba za měsíc bude spolek vědět, jak uspěl nebo neuspěl se žádostmi o dotace na ministerstvu kultury nebo u města. „Máme spoustu scénářů, takže i kdyby těch peněz bylo minimum, tak to vždycky nějak ten rok přežijeme. Důležité je zachovat ten kvalitní program,“ slibuje ředitel Hraničáře Aleš Loziak.

autor: hau
Spustit audio