Ústecká univerzita plánuje další stěhování – tentokrát pedagogické fakulty

6. říjen 2020 13:58

Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem pokračuje v sestěhovávání fakult do kampusu a nejbližšího okolí. Aktuálně se do Centra přírodovědných a technických oborů přestěhovala Přírodovědná fakulta a Fakulta životního prostředí. Další kroky chystá škola ještě v tomto akademickém roce.

Kromě kampusu jsou budovy univerzity rozesety po celém městě. V centru je fakulta zdravotnických studií. V Hoření ulici, v budově bývalého rektorátu, která už teď patří městu, je zase část pedagogické fakulty.

Na Klíši má pak v ulici Za Válcovnou Přírodovědecká fakulta botanické skleníky a zahradu a Centrum biologických a environmentálních oborů. Fakulta strojního inženýrství tam pak má laboratoře zaměřené na strojnictví.

V této oblasti je i Dům umění Ústí nad Labem, který patří fakultě umění a designu a v současné době ho dělníci rekonstruují.

Čtěte také

Ostatní fakulty jsou už buď přímo v kampusu, nebo jen kousek od něj – jako například fakulta sociálně ekonomická nebo další části pedagogické fakulty v ulici České mládeže.

Pedagogické fakultě by měla v budoucnosti patřit celá historická budova v ulici České mládeže, která je hned vedle kampusu – uvolnily se tam totiž prostory po přírodovědecké fakultě, která se přesídlila do nové budovy v kampusu.

Univerzita musí podle rektora Martina Baleje tyto prostory zrekonstruovat a upravit. Během rekonstrukce se tato část pedagogické fakulty přestěhuje do budovy na Králově výšině, která se uvolnila po fakultě životního prostředí. Na letní semestr by tam měla už být i ta část, která je teď v bývalém rektorátě.

Za dva roky by měly být dostavěné další dvě univerzitní budovy. Objekty, které fakulty opustí, univerzita prodá, stejně jako bývalý rektorát v Hoření ulici.

Spustit audio

Související