Uhlířina

Říká se jí také grenadýrmarš čili granátnický pochod. Jde o vzpomínku na doby, kdy se jídlo nevyhazovalo.      

Postup:

  1. Na trošce oleje nebo sádla rozpečeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a na tento základ dáme nakrájené brambory a nakrájený knedlík (nebo uvařené těstoviny nebo noky), podle potřeby osolíme a pěkně opečeme.
  2. V závěru opékání poprášíme mletou paprikou a už jen krátce opečeme, aby paprika nezhořkla.
  3. Podáváme se sterilovanými okurkami.

Postup:

  1. Na trošce oleje nebo sádla rozpečeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme a na tento základ dáme nakrájené brambory a nakrájený knedlík (nebo uvařené těstoviny nebo noky), podle potřeby osolíme a pěkně opečeme.
  2. V závěru opékání poprášíme mletou paprikou a už jen krátce opečeme, aby paprika nezhořkla.
  3. Podáváme se sterilovanými okurkami.

Související