U nemocnice v Ústí nad Labem začnou kvůli bezpečnosti jezdit auta pouze v jednom pruhu

26. listopad 2019 08:35

Silničáři chtějí zvýšit bezpečnost chodců na čtyřproudé silnici u nemocnice v Ústí nad Labem. Krajský úřad už zveřejnil návrh opatření. Ten počítá s variantou úprav bez dalších semaforů u přechodů a bez přesouvání zastávky MHD.

Úpravy by měly zajistit větší bezpečnost především chodcům a také zlepšit průjezd záchranářům nebo městské hromadné dopravě v ulici Sociální péče.

Změna se dotkne úseku mezi křižovatkou s Krušnohorskou ulicí u tzv.o „hoteláku“ a křižovatkou u čerpací stanice ONO, kde se odbočuje směrem do Božtěšic.

V obou směrech bude pravý pruh vyhrazený pro jednotky integrovaného záchranného systému, autobusy i trolejbusy, a také pro cyklisty. Řidiči tak pojedou převážně jedním pruhem na místo současných dvou.

Pro levnější variantu byla i policie

O druhé variantě uvažovalo především vedení města. Počítala například se světelnou signalizací na křižovatce u vjezdu do nemocnice a také s přesunutím zastávky MHD až pod křižovatku. Znamenalo by to ale více stavebních úprav.

Pro jednodušší a levnější variantu, která by měla dopravu zpřehlednit, se před časem vyslovil i šéf dopravní policie v Ústí nad Labem Karol Kočárek: „Mělo by dojít ke zpomalení provozu a ke zpřehlednění situace na přechodech.“

Záměr teď můžou připomínkovat vlastníci dotčených pozemků. Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla jde o levnější variantu a není tak potřeba spolufinancování ze strany města.

Vodorovné i svislé značení, včetně zřízení vyhrazených pruhů chtějí silničáři udělat na jaře.

Spustit audio

Související