U jezera Most začala stavba Olympijského festivalu

4. červenec 2024 08:59

Český olympijský výbor začal u jezera Most stavět zázemí pro Olympijský festival 2024. Po dobu her v Paříži se tam můžou lidé setkat se sportovci a také si různé sporty vyzkoušet.

Součástí festivalu je poprvé i stanové městečko. Nejdříve ale začala stavba sportovišť.

„Začíná se montovat skatepark a parkourové hřiště, to jsou takové ty nejdůležitější věci. Následovat pak bude přemostění – taková láva, po které se budou moci návštěvníci areálu dostat vodě,“ dodala mluvčí festivalu Veronika Linková a dodává: „Celé to pak zakončíme stavbou 12metrové Eiffelovy věže, tu přivezeme z Prahy v několika kusech, které se budou skládat až u jezera Most.“

Tato replika Eiffelovy věže byla vytvořena na 3D tiskem z 800 000 PET lahví. 

Celkem si budou během Olympijského festivalu moci lidé vyzkoušet 52 olympijských sportů. Také tam budou moci sledovat přímé přenosy závodů a setkat se s českými olympioniky.

Slavnostní zahájení proběhne 25. července. Pro veřejnost se pak areál otevře 26. července ve 14:00. Pak už bude otevřený denně od 9:00 do 19:00, v pátek a sobotu do 21:00, a to až do zakončení olympiády 11. srpna.

Na webu Olympijského festivalu je už teď možné si pořídit vstupenky nebo si pořídit ubytování v Olympijském kempu. Během festivalu budou fungovat i dva příměstské tábory – ty už jsou ale zaplněné.

Spustit audio

Související