Tyrolské brambory
Tak zase - brambory: tyrolské nebo italské I nebo italské II?
Suroviny a pracovní postup: Zbytky pečeného masa a vařených brambor smícháme stejným dílem, dáme směs do pekáčku s rozpuštěným máslem a lehce opečeme. Rozkvedláme několik vajec (podle množství), osolíme, opepříme, nalijeme na směs v pekáčku, promícháme a necháme vejce ztuhnout. Hlávkový salát.
Italské brambory I.
Suroviny a pracovní postup: Kilo brambor uvaříme ve slupce - ve slané vodě. Uvařené pak oloupeme, nakrájíme na kolečka, krátce podusíme na másle nebo na sádle dozlatova. Jemně nakrájenou cibuli vmícháme do brambor, podle chuti dosolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
Italské brambory II.
Suroviny a pracovní postup: Kilo brambor uvaříme, uvařené oloupeme a rozmačkáme, přidáme 200 g másla (?), trochu v mléce namočené housky a tolik mléka, aby se mohlo vypracovat těsto, do kterého vmícháme 8 žloutků a na závěr i sníh z pěti bílků. Na vymazanou zapékací mísu navršíme pyramidu, uhladíme nožem a polijeme tekutým máslem. Pečeme v mírné troubě do světležluta. Podáváme horké.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU VLADIMÍR NAJMAN!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.