Tyrolské brambory

Tak zase - brambory: tyrolské nebo italské I nebo italské II?

Suroviny a pracovní postup: Zbytky pečeného masa a vařených brambor smícháme stejným dílem, dáme směs do pekáčku s rozpuštěným máslem a lehce opečeme. Rozkvedláme několik vajec (podle množství), osolíme, opepříme, nalijeme na směs v pekáčku, promícháme a necháme vejce ztuhnout. Hlávkový salát.


Italské brambory I.

Suroviny a pracovní postup: Kilo brambor uvaříme ve slupce - ve slané vodě. Uvařené pak oloupeme, nakrájíme na kolečka, krátce podusíme na másle nebo na sádle dozlatova. Jemně nakrájenou cibuli vmícháme do brambor, podle chuti dosolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.


Italské brambory II.

Suroviny a pracovní postup: Kilo brambor uvaříme, uvařené oloupeme a rozmačkáme, přidáme 200 g másla (?), trochu v mléce namočené housky a tolik mléka, aby se mohlo vypracovat těsto, do kterého vmícháme 8 žloutků a na závěr i sníh z pěti bílků. Na vymazanou zapékací mísu navršíme pyramidu, uhladíme nožem a polijeme tekutým máslem. Pečeme v mírné troubě do světležluta. Podáváme horké.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTOR RECEPTU VLADIMÍR NAJMAN!