Tvarohové mrňousky
Pro milovníky sladkého…Suroviny a postup: Nejdřív dáme vařit větší hrnec vody, kterou osolíme. Připravíme měkké těsto – 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 6-7 lžic hrubé mouky, přidáme špetku soli a z těsta pak rukama potřenýma olejem tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme je do vroucí vody a vaříme 3-5 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme, necháme okapat a ještě každý propíchneme. Přímo do těsta můžeme přidat rozinky nebo kandované ovoce. Knedlíčky podáváme posypané vanilkovým cukrem a přelité máslem nebo s rozmačkaným či rozmixovaným ovocem, smíchaným s kysanou smetanou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JARMILA MANDŽUKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.