Tvarohová štóla

Suroviny: 150g kandované pomerančové kůry, 100g mandlí, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 vejce, 250g tvarohu, 1 kypřící prášek do pečiva, 50g rozinek, 150g cukru, 500g polohrubé mouky, 120g másla, rozpuštěné máslo, rum a moučkový cukr.

Postup: Rozinky namočíme do rumu, mandle nasekáme, kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kousky. Na vál si prosejeme mouku s kypřícím práškem, do středu uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme ostatní suroviny (tvaroh, cukr, pokrájené máslo, mandle, vanilkový cukr, rozinky, pomerančovou kůru). Vypracujeme tuhé těsto a necháme ho půl hodiny rozležet. Potom z něj vytvaruje štolu a pečeme ve středně předehřáté troubě asi hodinu. Potom ji potřeme máslem a posypeme cukrem. Necháme ji uležet.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!