Tvarohová buchta
Zní to obyčejně, ale chuťový zážitek je neobyčejný, vyzkoušejte.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek
- 2 vejce
- necelý hrnek cukru
- půl hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
- asi tři čtvrtě hrnku mléka
- 2 vaničky polotučného nebo tučného tvarohu
- asi 3 lžíce cukru
- 2 vejce
- 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- malá sklenka mléka
- výraznější marmeláda
Postup:
- Tvarohy v míse podle chuti osladíme, přidáme vejce, mléko a vmícháme pudinkový prášek. Náplň by měla být poměrně řídká a pudink ji při pečení zpevní.
- Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přišleháme olej, pak vmícháme mléko a postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Na plech vyložený pečicím papírem vlijeme asi polovinu těsta, rozprostřeme na to tvarohovou náplň, lžičkou naneseme kopečky marmelády a zalijeme druhou polovinou těsta.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě (175 stupňů Celsia) asi půlhodiny. Před krájením necháme vychladnout.
Související
-
Tvarohová žemlovka
Krásně se tak zpracuje zbylé sladké pečivo – loupáky, mléčné houstičky nebo třeba vánočka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.