Tvarohová buchta

Zní to obyčejně, ale chuťový zážitek je neobyčejný, vyzkoušejte.  

Ingredience
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 2 vejce
  • necelý hrnek cukru
  • půl hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
  • asi tři čtvrtě hrnku mléka
  • 2 vaničky polotučného nebo tučného tvarohu
  • asi 3 lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • malá sklenka mléka
  • výraznější marmeláda

Postup:

  1. Tvarohy v míse podle chuti osladíme, přidáme vejce, mléko a vmícháme pudinkový prášek. Náplň by měla být poměrně řídká a pudink ji při pečení zpevní.
  2. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přišleháme olej, pak vmícháme mléko a postupně přisypáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem vlijeme asi polovinu těsta, rozprostřeme na to tvarohovou náplň, lžičkou naneseme kopečky marmelády a zalijeme druhou polovinou těsta.
  4. Pečeme ve středně předehřáté troubě (175 stupňů Celsia) asi půlhodiny. Před krájením necháme vychladnout.

Související