Třešňové kotlety

Suroviny: 4 vepřové kotlety, 1 lžíce bezinkového sirupu, špetka mletého zázvoru, špetka muškátového oříšku, špetka chilli, hrst čerstvých nebo kompotovaných vypeckovaných třešní, sůl, olivový olej.

Postup: Očištěným kotletkám nařízněte okraje, aby se při opékání nekroutily. V pánvi rozehřejte olej a kotletky z obou stran opečte dozlatova. Vyjměte, do pánve přidejte sirup, osolte, přidejte koření, dobře promíchejte a vraťte kotletky. Pánev přikryjte a na mírném plameni vše poduste asi 15 minut, nebo až bude maso křehké. Je-li třeba, přilijte do šťávy trochu vody nebo vývaru. Po dokončení kotletky opět vyjměte a do výpeku v pánvi vložte vypeckované třešně. Velmi krátce povařte, až třešně pustí šťávu. Promíchejte a do pánve vraťte kotletky, vše spolu krátce prohřejte a podávejte. Jako příloha se hodí čerstvé pečivo, ale i opečené brambory či rýže.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.