Tortily

Není nad domácí… Suroviny a postup: Těsto připravíme z půl kg mouky (může být kukuřičná nebo pšeničná hladká nebo směs obou, ale i kukuřičná mouka by měla být jemná) a asi 12 dkg sádla, vlažné vody přidáváme tolik, abychom vypracovali těsto asi jako na nudle. Orientační poměr – na dva hrnky mouky půl hrnku vody. Někdy se těsto solí hned, jindy ne, chuť pak dodává náplň. Těsto rozdělíme, utvoříme kuličky a ty pak rozválíme na tenko do průměru asi 20 cm. Pečeme nasucho na plechu v troubě nebo na plotýnce. Tortily se používají jako příloha a nejčastěji jako obal na různé masové, zeleninové, sýrové, rybí směsi. Lze je koupit hotové, lze je do zásoby zamrazit.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A JAROSLAV VAŠÁK!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.