Tokáň

Suroviny: 1kg plecka, 500g zadního hovězího, 100g uzeného špeku, sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, nové koření, bobkový list, sůl, zelená paprika, 250g loupaných rajčat, bílé víno, vegeta, 250ml šlehačky a hladká mouka.

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením a necháme chvilku uležet. Mezitím na sádle rozpustíme kostičky špeku, přidáme nasekanou cibuli, osmahneme, přidáme maso, pár kuliček nového koření, 2 lístky bobkového listu a dusíme doměkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme nakrájená rajčata, nudličky papriky, zalijeme vývarem a dusíme. Na závěr zahustíme moukou, přidáme šlehačku a za občasného míchání prohřejeme.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.