Tokáň

Suroviny: 1kg plecka, 500g zadního hovězího, 100g uzeného špeku, sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, nové koření, bobkový list, sůl, zelená paprika, 250g loupaných rajčat, bílé víno, vegeta, 250ml šlehačky a hladká mouka.

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením a necháme chvilku uležet. Mezitím na sádle rozpustíme kostičky špeku, přidáme nasekanou cibuli, osmahneme, přidáme maso, pár kuliček nového koření, 2 lístky bobkového listu a dusíme doměkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme nakrájená rajčata, nudličky papriky, zalijeme vývarem a dusíme. Na závěr zahustíme moukou, přidáme šlehačku a za občasného míchání prohřejeme.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.