Tofu s bílou ředkví

I bez masa se dá vařit…   

Ingredience
  • 1 balíček marinovaného tofu
  • půl bílé ředkve
  • 2-3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • basmati rýže, olej, sůl, 4-5 hřebíčků

Postup:

  1. Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou ředkev, pak přidáme na kostičky nakrájené tofu, zakápneme sójovou omáčkou a dusíme. Podle potřeby můžeme malinko přidat vody.
  2. Do kastrolu dáme 1 sklenku rýže, zalijeme dvěma sklenkami vody, osolíme, přidáme hřebíček, kápneme oleje a přivedeme k varu. Oheň stáhneme, dusíme pod pokličkou, po pěti minutách úplně vypneme, zakryjeme utěrkou a necháme rýži dojít.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.