Tiramisu – italský moučník
Suroviny: Půl kg sýra mascarpone, 5 lžic cukru krupice, 5 vajíček, šálek dobré černé kávy, 1 velký „panák“ likéru Amaretto, dlouhé piškoty a práškové kakao.
Postup: Do pěny ušleháme žloutky s cukrem, dobře promícháme s mascarpone, bílky ušleháme na sníh a zlehka ho zapravíme do žloutkového krému. Piškoty krátce smočíme v kávě s Amarettem, skládáme je do formy, potřeme krémem, znovu dáme smočené piškoty a krém – ten tvoří poslední vrstvu a tu poprášíme hořkým kakaem. Dáme asi na 3 hodiny zatuhnout do lednice.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.